Mijn naam is Bernthe Guldie en ik ben sinds februari 2013 afgestudeerd als logopedist aan de Hogeschool Utrecht. Sinds die tijd heb ik als logopedist gewerkt bij Logopediepraktijk Odijk en Logopedie Metz in Wijk bij Duurstede. De praktijk in Wijk bij Duurstede heb ik vanaf 1 september 2015 van Mariette Metz overgenomen. Ik heb zelf al sinds mijn opleiding Logopedie de ambitie gehad ooit een eigen logopediepraktijk te hebben. Het is geweldig dat ik hier nu in mijn eigen woonplaats de kans voor krijg.

Het werk in een logopediepraktijk spreekt mij erg aan vanwege de diversiteit van de logopedische stoornissen. Ik werk graag met kinderen met spraak-taalproblemen, leesproblemen en afwijkende mondgewoonten, maar ook het werken met volwassen met bijvoorbeeld stemproblemen spreekt mij erg aan.

Als logopedist werk ik samen met onder andere KNO-artsen, tandartsen, huisartsen en kinderpsychologen. Een goede samenwerking tussen verschillende disciplines is een meerwaarde voor de behandeling. Ik heb goed contact met de scholen in Wijk bij Duurstede en omgeving.

Om mijn kennis up-to-date te houden volg ik ieder jaar diverse na- en bijscholingen. De afgelopen jaren heb ik scholing gevolgd op het gebied van Articulatie (PROMPT, Hodson & Paden, Metaphon), Lees- en spellingsproblemen, Afwijkende Mondgewoonten (OMFT) en Stemproblemen (CVT, lax vox). Ook heb ik workshops van de methode Leespraat gevolgd die veel wordt ingezet bij kinderen met het syndroom van Down.

Ik sta als logopedist geregistreerd in het Kwaliteitsregister Paramedici en ben lid van de NVLF. Ook ben ik lid van de Kwaliteitskring Krommerijn.